Romania-nl

  Barcute de icre rosii                            

Ingrediënten voor het bereiden van schuitjes met roze caviaar:

  • 100 g kuit van de karper 
  • 300 gram olie tomaten
  • mineraalwater 
  • citroen sap 
  • zout 
  • 1 kleine ui 
  • 1 gerookte makreel

Bereiding:

  • Verwijder het vel van de kuit en wrijf deze in met wat zout.
  • Verwijder het vocht dat is ontstaan door het inwrijven met zout.
  • Plaats de kuit in een kom en voeg olie of mayonaise toe.
  • Goed dooreen mengen.
  • Van tijd tot tijd wat citroensap en mineraal water toevoegen. Het mineraal water dient ervoor om de kuit witter en meer pluizig te maken.
  • Voeg strips van gerookte makreel en de ui toe door deze te raspen. Goed mengen met een lepel ditmaal ervoor zorgend dat de makreel strips heel blijven vol, dus niet fijn drukken.  

De tomaten wassen en vervolgens de bovenkant van elke tomaat verwijderen met behulp van een speciaal mes om een rozet vorm te maken.
Laat de tomaten 15-20 minuten uitlekken of haal met behulp van een lepel de kern uit de binnenkant van de tomaat.
Hierna vullen we de tomaten met de roze caviaar salade en dekken  deze licht af met het gemaakte deksel.
Het geheel decoreren we met blaadjes van peterselie en een zwarte olijf.