<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Chec glazurat cu nuci şi mere

 Chec glazurat cu nuci şi mere                 

http://i48.tinypic.com/2exbw1x.jpg

Voor dit recept voor Chec glazurat cu nuci şi mere (geglazuurde cake met walnoten en appel) hebben we de volgende ingrediënten nodig:

  • 5 eieren, 
  • 5 eetlepels suiker, 
  • 5 eetlepels olie, 
  • 5 eetlepels bloem, 
  • 1/2 theelepel vanille-essence,
  • 100 g gemalen walnoten, 
  • 2 appels, 
  • 1 zakje karamel glazuur Dr. Oetker, 
  • 1 zakje bakpoeder, 
  • 2 eetlepels poedersuiker,
  • 2 eetlepels citroensap, 
  • 1 tulband bakvorm.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, schillen we de appels en ontdoen die van het klokhuis, snijden ze in kleine stukjes en overgieten ze met citroen sap. We splitsen de dooiers van het eiwit en doen beide in aparte schalen. Door de dooiers mixen we suiker tot er schuim ontstaat, en dan voegen we trapsgewijs bloem, gemalen walnoten, bakpoeder en vanille-essence toe.

2) We kloppen het eiwit op en als dat schuim is geworden scheppen we dat door het deeg.

3) Het deeg doen we in de bakvorm, die voorzien is van een beetje boter en bestrooid is met bloem. Tenslotte verdelen we de gesneden appel uniform over de vorm. We zetten de vorm in een op 180 graden voorverwarmde oven en bakken de cake in 40 minuten.

4) Tegen het einde van de baktijd maken we de glazuur gereed volgens de instructies op de verpakking.

5) We halen de cake uit de bakvorm en doen die op een schaal. We gieten het glazuur over de cake en zetten die voor 10 minuten in de koelkast. Dan kunt u de cake bestrooien met poedersuiker.