<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Ciorbă de văcuţă

 Ciorbă de văcuţă                                       

http://www.vulpeabucatar.com/retete/ciorbe/ciorbavacuta/ciorbavacuta3.jpg

Ingrediënten voor ciorbă de văcuţă cu legume (groentesoep met rundvlees):

  • 700 gr. rundvlees (of kalfsvlees dat sneller gaar is), 
  • een grote paprika,
  • een ui, 
  • 300 gr groene erwten, een 
  • zak gemengde soepgroenten, 
  • twee grote aardappelen, gesneden in kleine stukjes, 
  • een bosje peterselie, 
  • 400 ml  Bouillon, 
  • zout, peper, vegeta (kruidenboullon), enz.

Bereidingswijze:

1) We snijden het vlees in kleine stukjes en koken het in ongeveer 4l water met wat zout. Tijdens het koken wordt er veel schuim gemaakt, vooral bij rundvlees.

2)Regelmatig afschuimen is nodig als je een heldere soep wilt hebben.

3) Zodra het vlees halfgaar is voegen we alle fijngemaakte groente en aardappelen toe en laten de soep koken met het deksel op de pan.

4) Op het laatst de bouillon en wat fijngehakte perselie toevoegen en .... klaar is de soep