<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Clătite de capsuni cu umplutură de brânză

 Clătite de capsuni cu umplutură              
      de brânză

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/pannenkoeken-met-kaas-en-aardbeien.large.jpg?0.14134361047910066

Voor het recept van clatite de capsuni cu umplutura de branza (aardbei pannenkoeken met fetakaas vulling) heeft u de volgende ingrediënten nodig: 

beslag voor pannenkoeken:

  • 5 eieren, 
  • 500 ml melk, 
  • 3 eetlepels suiker,
  • 1/4 theelepel vanille-essence, 
  • 1 theelepel citroen-essentie, 
  • een snufje zout, 
  • 300-400 gram bloem, 
  • 300 gram aardbeien (bevroren/vers/compote) 

kaasvulling:

  • 500 gram feta kaas, 
  • 5 eetlepels suiker, 
  • 2 eieren.

voor het bestrooien poedersuiker.
Boter voor het bakken.

Uit deze ingrediënten krijgt u 15 porties aardbei pannenkoeken met kaas vulling en de bereidingstijd is ongeveer 1,5 uur.

Bereidingswijze:

1) Met uitzondering van de aardbeien mixen we alle ingrediënten van het beslag. Hierna verdelen we het beslag in twee delen. Een deel ervan zal gebruikt worden voor het pannenkoeken beslag.

2) Het mengsel dient de vastheid te hebben van drinkyoghurt, misschien iets vloeibaarder. In het algemeen is het zo, hoe dunner de pannenkoeken worden hoe beter, maar voor dit recept is het beter wanneer ze iets dikker zijn.

3) De techniek van het bakken is eenvoudig: we vetten de koekenpan in met wat olie en verdelen dat over de gehele oppervlakte van de koekenpan. Neem een pollepel vol van het beslag en giet dat in een hoek, en verdeel het dan over het gehele oppervlak van de koekenpan. We wachten ongeveer 30 sec, tot de rand begint te trillen, maken de rand los van de rand met een vork, waarna we de pannenkoek met een snelle beweging van de pan omgooien. Wanneer dat niet uniform is gebeurd bewegen we de pan tot de pannenkoek zijn normale vorm heeft. U maakt circa 20 stuks afhankelijk van de grootte van de koekenpan en het aantal geproefde pannenkoeken, het uiteindelijke aantal kan afwijken.

4) We laten de pannenkoeken afkoelen en in de tussentijd maken wij de kaasvulling. Alle ingrediënten voor de vulling mixen. Hierna deze in tweeën delen. In een deel doen we de geplette aardbeien.

5) We verwarmen de oven op 180 graden. Op elke pannenkoek doen we een - 1,5 eetlepel van de witte vulling en een lepel van de roze, verdelen dit goed en doen ze één voor éénin een  yena ovenschaal die licht is ingesmeerd met boter. Wanneer ze allemaal in de schaal zijn gerangschikt doen we een paar blokjes boter tussen hen. We doen ze in de oven voor 20 tot 30 min.  Laat de pannenkoeken gedurende 10 minuten afkoelen en waarna u deze aardbei pannenkoeken met fetakaas vulling kunt opdienen met een beetje poedersuiker, opgeklopte room enz.