<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Eclere cu ciocolată şi friscă

 Eclere cu ciocolată şi friscă                     

http://3.bp.blogspot.com/_GEOh7VpCaUY/TC9j4BlVXjI/AAAAAAAAAsA/sPWJ6eLnfds/s1600/ecler-cu-ciocolata.jpg

Voor het recept voor Eclere cu ciocolată şi friscă (Ecler met chocolade en slagroom) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

Voor het deeg:

  • 100 g margarine (boter), 
  • 125 gram bloem, 
  • 1/2 theelepel zout, 
  • 3-4 eieren, 
  • 125 ml water:

Voor de chocolade crème:

  • 1 kopje koude melk,
  • 3 eetlepels suiker,
  • 2 eetlepels cacao,
  • 1 eetlepel bloem,
  • rum essence,
  • 50 g boter,
  • 300 ml geklopte room

Voor de glazuur:

  • 3-4 eetlepels cacao, 
  • 6 eetlepels water

Beredingstijd ca 2 uur (afhankelijk van de complexiteit)

Bereidingswijze:

Ecler: doe de margarine (boter) met water en zout  in een pan en zet deze op het vuur in. Wanneer dit kookt voegt u de bloem toe en roert dit grondig (opletten, dat het niet op het vuur spat). Korte tijd laten koken op laag vuur. Haal de pan van het vuur en laat deze afkoelen (in een grote pan met water). Wanneer het geheel bijna is afgekoeld doet u de eieren erbij. Maak van het deeg rolletjes en doe die op een bakplaat. De bakplaat plaatsen we in een oven van 180 ° c en bakken de rolletjes in 30 minuten u kunt de oven gewoon openen maar pas na 20 minuten. Wanneer de rolletjes zijn afgekoeld deze over de lengte in tweeën snijden.

Chocolade crème: Doe alles behalve de melk in een pan die halverwege wordt toegevoegd en meng alles goed dooreen. Kook het geheel op een normaal vuur, onder voortdurend roeren totdat het dikker wordt. Voeg rum essence en 50 gram boter toe. Goed mengen en laten afkoelen.

Glazuur: kook alle ingrediënten.  

Samenstellen: de kapjes van de ecler doopt u in de warme glazuur. Op de bodem van de ecler doet u de chocolade crème, vervolgens de slagroom, zet dan het kapje met de glazuur erop.