<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Gogosi cu flori de salcâm

 Gogosi cu flori de salcâm                        

http://culinare.tv/wp-content/uploads/2011/05/GOGOSI-CU-FLORI-DE-SALCAM-4.jpg

Ingrediënten voor Gogosi cu flori de salcâm (oliebollen met acacia bloemen)

  • 10-20 acacia bloemen, 
  • 0.5 l melk, 
  • 2 eieren, 
  • bloem, 
  • olie, 
  • poedersuiker.

Bereidingswijze:

1) Met de eieren, melk en bloem maken we een beslag als voor pannenkoeken, maar veel vaster (ongeveer zoals kwark).

2) De acacia bloemen pakken we bij de steel en dopen die in het beslag, eventueel overgieten we ze met een lepel.

3) We leggen ze op een rij in de gloeiende olie, eventueel met behulp van een grote lepel en bakken ze net als oliebollen en zetten het vuur lager als ze omhoog komen.

4) Wanneer ze gaar zijn halen we ze uit de olie en leggen ze op een bord. Wat poedersuiker erover en klaar.