<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Paşcă cu smantană

 Paşcă cu smantană                                   

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/paa-cae-ie-cu-smantanae-ie.large.jpg?0.008114335160146757

Voor het bereiden van Paşcă cu smantană (luxe brood met kwark) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

Voor het deeg:

  • 150 gram boter, 
  • 200 gram meel, 
  • 70 gram suiker, 
  • 2 eierdooiers, 
  • 1 zakje vanillesuiker, 
  • geraspte citroenschil.

Voor de vulling:

  • 1 kg vette kwark, 
  • 10 eierdooiers, 
  • geklopt eiwit van 8 eieren, 
  • 3 eetlepels griesmeel, 
  • 1 theelepeltje vanille essence, 
  • 100 gram bloem, 
  • 1/2 theelepel citroen essence, 
  • 250 gram suiker.

Bereidingswijze:

1) Met de ingrediënten die hierboven zijn vermeld maken we een deeg en kneden dat, vervolgens plaatsen we dat in een springvorm, bij voorkeur ingevet met boter en bestrooid met bloem. Het deeg moet worden uitgerekt en tegen de wande van de vorm worden gedrukt.

2) De vulling maken we op de volgende manier: we kloppen het eigeel met de suiker en de aroma's met de mixer tot een romige substantie ontstaat, dan voegen we de kwark of zure room, griesmeel en ten slotte het tot schuim geklopte eiwit toe. Voor een romige samenstelling is het aan te bevelen het  allemaal te mengen met een garde, zodat de paşcă meer zal uitzetten.

3) We verwarmen de oven op 180 graden. We doen de vulling op het deeg en zetten de springvorm in de overn voor 50 minuten, zonder de oven te openen. Zodra de tijd is verstreken, doen we de oven ui en laten de deur van de oven gedeeltelijk open om de pasca op kamertemperatuur te laten komen en af te koelen. Na 30 minuten verwijderen we hem uit de oven en laten hem verder goed afkoelen. Zodra hij goed is afgekoeld wikkelen we hem in een in een transparante folie om te zorgen dat hij zacht blijft en geen barsten gaat vertonen