<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Mititei

 Mititei                                                        

http://www.restaurant-rustic.ro/wp-content/uploads/mici.jpg

Benodigde ingrediënten voor het recept voor mititei (vleesrolletjes):

  • 1 kg gemengd vlees (rund- en varkensvlees),
  • een mespunt sodium bicarbonaat,
  • een mespunt peper
  • een mespunt komijn, 
  • 1 knoflook, 
  • zout

Bereidingswijze:

1) Maal het vlees twee maal met de vleesmolen, voeg zout toe, meng het  goed dooreen, voeg dan peper, komijn, en sodium bicarbonaat toe. Meng het goed.

2) Separaat maken we een knoflooksaus, die we toevoegen aan de samenstelling. Laat het geheel tenminste 30 min in de vriezer.

3) Doe aan de vleesmolen een buis, om een gelijkmatige vorm te krijgen of vorm de mititei met de hand.

4) We bakken de mititei op een barbecue met echte houtskool. Door het vet in mititei kunnen die vlam vatten daarom bestrijken we ze met een penseel gedoopt in het vleessap. Regelmatig besprenkelen met wat bier

5) Opdienen met wat stokbrood en sterke mosterd