<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Paste cu ciuperci şi sos de gorgonzola

Paste cu ciuperci şi                                    
       sos de gorgonzola

http://espressostyle.files.wordpress.com/2011/12/penne-gorgonzola-0121.jpg

Ingrediënten voor Paste cu ciuperci şi sos de gorgonzola (pasta met paddestoelen en gorgonzola saus):

  • 200 gram champignons,
  • 250 gram pasta,
  • 100 g gorgonzola kaas,
  • 2 eetlepels kwark of zure room,
  • 100 ml melk,
  • 1/4 theelepel oregano,
  • zout en peper naar smaak;

voor het koken van de pasta:

  • 3 liter water,
  • 2 eetlepels olie,
  • een theelepeltje zout.

Met deze hoeveelheid ingrediënten maakt u vier porties pasta

Bereidingstijd: ca 15 minuten.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, zetten we een pan met water, olie en zout aan de kook om daarin de pasta te doen. Het voordeel van de pasta die wij genomen hebben is, dat je deze slechts 5 minuten hoeft te koken. In een pan doen we de gesneden champignons met een beetje olie en laten die gedurende 5 minuten met gesloten deksel. Vervolgens voegen we de gorogonzola al roerend toe op een normaal vuur tot alles goed gesmolten is.

2) Wanneer het water begint te koken, doen we de pasta erin, en bij de gesmolten  gorgonzola doen we de melk en laten dit een minuut tot die begint te koken. We doen het gas uit en voegen de kwark of zure room, oregano, zout en peper naar smaak toev. De saus is klaar!

3) De pasta houden we onder een straal koud water en doen die in de pan met de saus. Mengen alles goed en serveren onmiddellijk.