<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Piept de pui la gratar

 Piept de pui la gratar                              

http://www.divahair.ro/images/speciale/articole/roxana_diva/2010.02.28/3482630.jpg

Voor Piept de pui la gratar (gegrilde kippenborst) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kipfilet, 
  • 300 gram champignons, 
  • 5 teentjes knoflook, 
  • 100 ml kwark of zure room, 
  • een mespunt gedroogde tijm, 
  • een mespunt gedroogde marjolein, 
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

1) We verhitten de grillpan en in deze tijd delen we de kipfilett in twee en slaan die een beetje plat. Dan bestrooien we die met zout en peper. We doen een vleugje olie in de pan, zetten die op het vuur en voegen de kipfilet toe. Iedere twee minuten draaien we de filet om om ze sappig te houden.

2) In een pan, op een geschikt vuur doen we de gesnipperde knoflook en op het moment dat de geur zich verspreid voegen we de schoongemaakte en in niet te kleine plakjes gesneden champignons toe. Dan strooien we de tijm en marjolein erover. Met het deksel op de pan laten we dit 7 minuten op het vuur staan.

3) Zodra de kipfilet klaar is legt u die op de champignons en giet de kwark of zure room erover.