<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Plăcintă dobrogeana cu brânză dulce

 Plăcintă dobrogeana                                
       cu brânză dulce

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/ie-plae-ie-cintae-ie-dobrogeana-cuie.large.jpg?0.21667221278701681

Ingrediënten nodig voor het bereiden van Plăcintă dobrogeana  cu brânză dulce (Dobrogeaanse taart met zoete fetakaas):

  • 400 gram deeg bladen (een pakket), 
  • 1 kg fetakaas, 
  • 500 ml kwark of zure room, 
  • 10  eieren, 
  • 200 gram boter, 
  • 500 gram suiker, 
  • een eetlepel vanille essence, 
  • 1 eetlepel rum essence.   
  • Optioneel: rozijnen.

Met de hoeveelheid ingrediënten maakt u 20 porties dobrogeaanse taart.

Bereidingstijd:

Om samen te stellen 20 minuten

Om te bakken 2 uur

Bereidingswijze:

1) Laat het bladerdeeg ontdooien, ongeveer 2-3 uur. Smelt de boter in een pan op een laag vuur.

2) In de tussentijd bereiden we de vulling met: fetakaas, 100 ml kwark of zure room,  5 eieren, 400 g suiker en de rum essence.

3) Op een grote bakplaat doen we bakpapier We tellen de bladen ontdooid bladerdeeg en rekenen uit hoeveel we nodig hebben voor 6 delen. We nemen 2-3 van hen, afhankelijk van het aantal, en leggen die op een vlakke ondergrond. Eén voor één bestrijken we ze met boter en doen er 5 eetlepels vulling op. Rol ze goed op en leg ze naast elkaar op de bakplaat.

4) We bestrijken ze met de overgebleven boter en trekken er vormen in met een vork. We verwarmen de oven op 160-170 graden.

5) We maken dan de compositie van kwark of zure room, suiker, eieren en vanille-essence en gieten die erover.

6) We zetten de bakplaat in de oven en controleren na 45 minuten of de taart binnenin gaar is. Is dit het geval dan doet u het gas uit en laat de deur op een kier. U kunt de taart na een uur in stukken snijden.