<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Sarmale în foi de varză acră cu carne

  Sarmale în foi de varză acră                     
       cu carne

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/sarmale-a-n-foi-de-varzae-acrae.large.jpg?0.4160331618512793

De ingrediënten voor Sarmale în foi de varză acră cu carne (Koolrolletjes met gehakt} zijn:

  • 1 kg varkensgehakt (of half om half),
  •  110 g rijst,
  • 3 laurierbladeren,
  • 2 droge uien (middelgroot),
  • 2 eetlepels reuzel van varkensvlees,
  • 100 gram tomatenpuree, 
  • zure kool,
  • peper,
  • zout (een eetlepel).

Bereidingswijze:

1) Kies zo vet mogelijk varkensvlees (ham, ribben, nek) en draai die 1 keer door de gehaktmolen. Een andere variant is het malen van zowel varkens- als rundvlees, in gelijke hoeveelheden. Meng het gehakt met in wat water gewassen rijst, zeer klein gesneden blokjes ui, peper, zout, gehakte laurier blaadjes en 100 ml water. Het is heel belangrijk water toe te voegen.

2) De koolbladen snijden we in zodanige stukken dat ze gemakkelijk met vlees gevuld kunnen worden. U neemt het koolblad in de linkerhand, doet daarin wat gehakt en rolt het koolblad op met de rechterhand. Nu stopt u de beide uiteinden van het ontstane rolletje naar binnen en vormt op die manier de sarmali.

3) De sarmali wordt gekookt in een grote pan bekleed met koolbladen, waarin we de gemaakte rolletjes plaatsen in de vorm van een slakkenhuis. Over de laatste laag gieten we water (tot de rolletjes bedekt zijn), doen er tomatenpuree en twee lepels boter bij. U zet het vuur hoog tot het water kookt, dan zetten we het vuur laag en laten het geheel ca 2 uur doorkoken.

4) Als alternatief kunt u de sarmali nadat deze gekookt is nog 20 minuten in een voorverwarmde oven zetten