<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Tocană de ciuperci

 Tocană de ciuperci                                    

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/tocana-de-ciuperci.large.jpg?0.2337421578165635

Ingrediënten nodig voor het bereiden van Tocană de ciuperci (stoofpotje van champignons): 

  • 1 ui,
  • 200 g champignons,
  • 2 eetlepels tomaten sap,
  • 3-4 teentjes knoflook, 
  • zout,
  • peper,
  • zoete paprika,
  • basilicum, 
  • peterselie, 
  • basilicum, 
  • 200 ml water, 
  • 1 eetlepel maïzena.

Bereidingswijze:

1. De fijngehakte uien doen we in een pan met 3 eetlepels olie 3 eetlepels water;

2. Wanneer dit kookt voegen we de in plakjes gesneden champignons toe. Na 2 tot 3 minuten voegen we knoflook en water toe en mengen dat met de tomatensap en zetmeel.

3. Laat het op vuur totdat de saus dikker wordt.

4. We voegen naar smaak zout, peper, en de zoete paprika toe en bestrooien het met gehakte peterselie.