Romania-nl

Ardei umpluti cu carne                           

Ardei umpluti cu carne si orez (paprika's gevuld met vlees en rijst) vergezeld van een rode wijn is een traditionele roemeense lekkernij.

Voor dit recept heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg paprika
  • 800 gram gehakt
  • 100 gram rijst
  • 2 uien
  • 2 eetlepels bouillon (basis voor soep)
  • 1 rode spaanse peper
  • ½ bosje peterselie
  • ½ bosje selderij
  • ¼ theelepel tijm
  • 100 gram spek
  • 2 eetlepels olie

zout en peper naar smaak

om erbij te serveren 100 ml zure room (sour cream)

Met deze hoeveelheid ingrediënten krijgt u 5 porties paprika gevuld met vlees.

Bereidingswijze:

1. Om te beginnen de ui schoonmaken en fijn hakken eveneens de peterselie en selderij. Deze licht aanbakken met de 2 lepels olie en vervolgens de bouillon toevoegen. Het geheel goed doorroeren en daarna wachten tot de kleur van de bouillon wijzigt.

2. We doen het gehakt, de bouillon (met ui, peterselie, selderij en olie), tijm, een van de zaadjes ontdane gesneden spaanse peper, de in wat water gewelde rijst plus een mespuntje zout en peper in een kom en mengen dit goed dooreen. 

3. We wassen de paprika's, drogen deze met een handdoek en vervolgens ontdoen we hen van de steel, door de bovenkant van de paprika af te snijden. Dan verwijderen we met een mes de zaden uit de binnenkant van de parika.

4. Nu bereiden we de pan voor waarin we willen koken. De paprika's vullen we met het gemengde gehakt en laten ongeveer een vingerdikte vrij, want rijst zet uit bij het koken, en doen deze in de pan.

5. Zodra de pan gevuld is voegen we 200 ml water en het spek toe en brengen het geheel aan de kook. Zodra het water kookt doen we het gas laag en laten het geheel ongeveer een half uur zachtjes doorkoken.

Bij het serveren voegen we de zure room toe.