<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Carne de vită in glazură de portocale

 Carne de vită in glazură                             
       de portocale

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/carne-de-viata-in-glazura-de-portocale.large.jpg?0.7502882504939684

Voor Carne de vită in glazură de portocale (rundvlees in een glazuur van sinaasappel) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

 voor de marinade:

  • een stuk van 500-600 gram rundvlees, 
  • 100 ml droge witte wijn, 
  • 1/2 theelepel tijm, 
  • 1/2-theelepel basilicum, 
  • zout en peper.

 voor de sinaasappel glazuur:

  • 1 sinaasappel, 
  • 1 eetlepel gember, 
  • 1-2 eetlepels sojasaus, 
  • 2 eetlepels honing.

Met bovenstaande ingrediënten maakt u vier porties van Carne de vită in glazură de portocale.

De tijd die nodig is voor het maken van de recepten:

  • voor het marineren > 5 uur; 
  • voor het bakken 1,5 uur;

1) We marineren het vlees om het zachter te maken. Doen alle ingrediënten vermeld in een ovenschotel, doen het vlees erbij en laten het geheel ten minste 5 uur in de koelkast staan. Sterker nog, kunnen het misschien zelfs een hele nacht daar laten.

2) Schat de tijd die u nodig hebt voor het braden (je vrienden of familie uitnodigen om te dineren) en begin met 1,5 uur eerder. Verwarm de oven voor op 180 graden, en in die tijd bereiden we het vlees. We halen het vlees uit de marinade en spoelen dit af met water. Smeren het goed in met olie en plaatsen het in een ovenschaal. Laten de schaal afgedekt met folie een uur staan, om het vlees mals te maken. Nadat deze tijd is verstreken verwijderen we de folie en braden vlees.

3) Ondertussen bereiden we de sinaasappel. Persen het sap uit de sinaasappel en doen dat in een schaal. Doe hierbij een eetlepel gember (deze kunt u vinden in de supermarkt in de afdeling specerijen en kruiderijen), een theelepel honing en laat alles koken totdat het dikker wordt, dat is ongeveer 5 minuten.

4) Open de oven en begiet het vlees iedere 5 minuten voeg het glazuur 15 minuten voor het einde van de baktijd toe.

5) Het vlees moet onmiddellijk worden geserveerd, anders wordt het hard, met een lichte Indiase rijst of aardappelen met rozemarijn, en een salade van bieten of paprika in tomatensaus.