Chec de lamaie                                       

Ingrediënten voor chec de lamaie (citroencake):

Voor het gerecht:

  • 250 gram margarine, 
  • 200 gram suiker, 
  • een snufje zout, 
  • geraspte citroenschil,
  • 2 zakjes poeder suiker, 
  • 4 eieren, 
  • 250 gram bloem, 
  • 2 theelepels bakpoeder, 
  • 50 ml melk

 Voor de glazuur:

  • 50 gram margarine 
  • 50 gram poeder suiker, 
  • 50 ml citroensap 
  • of gekochte koude witte glazuur

Bereidingswijze:

Hoe gaan we te werk:

1) De oven goed verhitten.

2) De de margarine, suiker, zout, citroen schil en vanille-suiker mengen.

3) Voeg de eieren een voor een toe, en meng dit goed.

4) Voeg onder goed roeren de melk toe, Vervolgens onder goed roeren de bloem en het bakpoeder toevoegen.

5) Een bakvorm invetten met wat margarine, deze bestrooien met wat bloem, het deeg erin gieten en ca. 50 minuten bakken op gemiddelde oven temperatuur.

6) Voor de glazuur verwarmen we langzaam de margarine met de poeder suiker en het citroensap.

7) Verwijder de cake uit oven en bedek de met de citroen glazuur.  

8) Laat het geheel afkoelen, maak de randen los en plaats de cake op een schaal.