<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Chiftelute

 Chiftelute                                                  

http://www.retete-mancare.ro/img/21104/Chiftelute.jpg

Bereidingstijd van Chiftelute (gehaktballen): 40 minuten  

Ingrediënten:

  • 500 gram varkensvlees, 
  • 1 ui, 
  • 1 kleine aardappel 
  • 1 boterham gedrenkt in melk, 
  • 1 ei, 
  • 1/2 bosje dille, 
  • 1/2 bosje peterselie, 
  • 2 teentjes knoflook, 
  • zout en peper, 
  • bloem, 
  • olie.

Bereidingswijze:

1) We raspen de aardappelen met een fijne rasp.

2) Doen alle ingredienten in de vleesmolen, behalve de bloem.

3) We draaien ballen van 4-5 cm diameter, rollen deze door de bloem en bakken ze vervolgens in hete olie.

4) U doet ze in een servet en brengt ze aan tafel.

5) U kunt ze serveren met olijven en radijs.