<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Chiftelute de post cu soia

 Chiftelute de post cu soia                        

http://www.informatia-zilei.ro/sm/wp-content/uploads/2012/02/Chiftele-de-post-din-soia.jpg

Voor het recept van Chiftelute de post cu soia (vegetarische gehaktballen met soja) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gram soja (bij voorkeur gemalen), 
  • 1 aardappel, 
  • 1 theelepel bouillon, 
  • 1/2 theelepel paprikapoeder, 
  • 5 teentjes knoflook, 
  • 1 eetlepel olie, 
  • 2 eetlepels mineraalwater, 
  • 2 eetlepels bloem,
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen brengen we een pan met 500 ml water aan de kook, en zodra dit kookt zetten we het vuur laag en voegen de soja toe. Het geheel gedurende 15 minuten koken.

2) In de tussentijd, schillen we de aardappel en raspen die.Vervolgens persen we het zetmeel eruit.

3) In een geschikt pan doen we de geraspte aardappelen, knoflook, paprikapoeder, bouillon, bloem, geperste knoflook, een mespuntje  zout en peper en olie.

4)We laten de soja enige minuten uitlekken, en doen die dan terug in de pan met de rest.

5) We mengen het geheel heel goed tot een homogeen geheel ontstaat. We maken de handen nat en rollen de ballen.

6) Nu doen we ze in de hete olie en laten ze bakken tot ze aan beide zijden bruin zijn. Wanneer ze klaar zijn doen we ze op een keukendoek om het teveel aan olie te absorberen.

7) U kunt ze serveren met: bonen, basmatirijst, wortel en knoflook of zelfs andere hapjes.