<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Ciolan afumat cu varză murată

 Ciolan afumat cu varză murată             

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/ciolan-afumat.large.jpg?0.6452645352009818

Ingrediënten die nodig zijn voor de bereiding van het recept ciolan afumat cu varza murate (gerookt varkensvlees met zuurkool):

  • ca 1 kg gerookte varkenspoot, 
  • 1,5 kg zuurkool, 
  • 3 eetlepels olie, 
  • 3 uien, 
  • 1 theelepel kardemom, 
  • 1/2 theelepel paprikapoeder, 
  • 300 ml tomatensap, 
  • 4 teentjes knoflook 
  • 1 theelepel tijm, 
  • 3 blaadjes laurier, zout en peper naar smaak; 

1) Om te beginnen, snijden we het vlees van de gerookte varkenspoot, waardoor enkel het bot overblijft. Gerookte varkenspoten zijn slecht te krijgen u kunt dan ook een andere methode volgen. U doet de varkenspoten in een braadpan met wat olie en laat deze met gesloten deksel ongeveer 30 minuten op een laag vuur.

2) Dan bakken we de  fijn gehakte uien in een beetje olie tot ze keurig gebruind zijn. We doen het vlees bij de ui en laten ze 5 minuten staan. We strooien de ui over de zuurkool en doen we de zuurkool samen met de ui in de pan en verwarmen het gerecht met gesloten deksel minimaal 15 minuten op een normaal vuur.

3) In een keramische ovenschaal doen we de helft van de verwarmde zuurkool en vervolgens het overgebleven varkensvlees en daarna de rest van de zuurkool.

4) De saus bereiden we als volgt: we doen de tomatensap, tijm, de schoongemaakte en gehakte knoflook, parikapoeder, laurierblaadjes, zout en peper naar smaak in een kom. Meng alles goed en doe het in de ovenschaal.

5) We zetten de schaal voor 1,5 uur in de oven bij een temperatuur van 180 graden.