<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Ciorbă de fasole

 Ciorbă de fasole                                        

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/ciorba-de-fasole.large.jpg?0.3019519638671116

De noodzakelijke ingrediënten voor Ciorba de fasole (bonen soep) zijn:  

  • 250 g witte bonen, 
  • wat gerookte beenderen (3-4) (of spareribs), 
  • 2 tomaten 
  • 2 groene paprika's, 
  • 1 ui, 
  • 2 wortelen 
  • 2 pastarnac 
  • 2 peterselie wortels, 
  • 1 stronkje tuinmelde, 
  • 1 stronkje peterselie, 
  • 1 stronkje lavas 
  • een kopje tomatensap, 
  • dragon, 
  • 500 ml enigszins zure bors, 
  • zout en peper.

Bereidingswijze:

1) Doe de bonen in een in een kom met water en laat ze een paar uur opzwellen, dan brengen we ze aan de kook in water met wat zout. Voeg 2 a 3 keer water toe. Doen wat olie in een pan, voegen de gewassen en kleingesneden ui toe en vervolgens de rest van de schoongemaakte en gehakte groenten.

2) Separaat koken we wat gerookte botten die we vervolgens in de pan op de groenten leggen.

3) Voeg water toe tot alles bedekt is en brengen de soep aan de kook.

4) Wanneer de groenten bijna gaar zijn, voegen we de bonen toe en brengen het geheel weer aan de kook, vervolgens voegen we wat zure bors (naar smaak), een theelepel dragon, tomatensap, zout en peper toe en laten de soep koken.

5) Wanneer de bonensoep klaar is snipperen we er wat lavas over.