<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Ciorbă radauteană

 Ciorbă radauteană                                   

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/ciorba-radauteanakopie.large.jpg?0.677482593993285

Voor Ciorba radauteana gebruiken we de volgende ingrediënten:

  • een hele kip of eend van 1,5-2 kg, 
  • 3 wortelen, 
  • 2 peterselie wortels of pastarnac, 
  • 1/4 selderijknol, 
  • 2 paprika's, 
  • 200 gram kwark, 
  • 5 eieren, 
  • 2 eetlepels bloem, 
  • 1 knoflook, 
  • 3 eetlepels azijn, 
  • paprikapoeder, zout en peper naar smaak. 
  • Tijd nodig voor het bereiden is 2-4 uur

Tijd die nodig is voor de bereiding: 2-4 uur, afhankelijk van het soort vlees dat in deze soep wordt gebruikt.

Op basis van deze ingrediënten krijgt u 10 porties.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen wassen we de kip of de eend en verdelen die in verscheidene stukken. Doe deze in een pan die groot genoeg is. Alle groenten schoon maken en in twee delen, de paprika's ontdoen van zaden en in dezelfde pan doen. Ongeveer 2 liter water toevoegen en de pan op een klein vuur zetten. We laten het geheel koken, tot het vlees vab de botten valt. Het vlees is nu klaar en we halen dat uit de pan en doen het op een schaal en de groente separaat op een andere. Zorgvuldig verwijderen we al het vlees van de botten en snijden dat in kleine blokjes. de groente kunt u gebruiken voor gebakken paprika's.

2) De overgebleven soep zeven we en doen die in een schone pan. We doen het vlees en de in stroken gesneden paprika erbij.

3) In een kom doen we de kwark, meel, eigeel en een kopje soep. Dit mengen we tot een homogeen geheel ontstaat. Dit gieten we in dezelfde pan met de bij resterende soep. We maken de knoflook schoon, persen die en voegen die toe aan de soep. Tenslotte voegen we azijn, zout, peper en paprikapoeder toe naar smaak. Een extra beetje azijn kan erbij wanneer u het te zoet vindt.