<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Clătite cu dulceată de visine

 Clătite cu dulceată de visine                    

http://www.xead.nl/resize/500-500/upload/3bdc451973e52ba56051504df1d86f27aW1hZ2VzQ0FKS1RaN00uanBnIHBhbm5lbmtvZWsgcm9vbWthYXMgZW4ga2Vyc2VuLmpwZw==.jpg

Ingrediënten die nodig zijn voor het recept van Clătite cu dulceată de visine  (pannenkoeken met vulling van kersenjam):

voor het beslag:

  • 5 eieren, 
  • 500 ml melk, 
  • 3 eetlepels suiker, 
  • 1/4 theelepel vanille-essence, 
  • 1 theelepel citroen-essence, 
  • een snufje zout, 
  • 300-400 gram bloem.

voor de vulling:

  • 300 gram kersenjam

optioneel:

  • 100 gram poedersuiker

met de aanbevolen  ingrediënten maken we 15 tot 20 pannenkoeken met vulling van kersenjam.

Bereidingswijze:

1) Natuurlijkbeginnen we met het bereiden van de pannenkoeken. Met de genoemde ingrediënten maken we het beslag. Het verdient de voorkeur de melk een beetje op te warmen. De geoefende pannenkoekenbakkers slagen erin de pannenkoek in de lucht om te keren wanneer deze aan een kant goed gebakken is. Maar lukt dit niet dan gaat het ook - alleen niet zo makkelijk - met een grote spatel.

2) Let op, het beslag moet de dikte hebben die lijkt op die van yoghurt, misschien iets meer vloeibaar. Hoewel veelal dunne pannenkoeken worden geprefereerd, is het voor dit recept nodig dat ze ietss dikker zijn om ze te kunnen vullen.

3) De techniek van het bakken van pannekoeken is eenvoudig: doe een vleugje olie in de koekenpan en verdeel dit gelijkmatig over de bodem. Met pollepel doen we in de hoek van de pan het beslag en verdelen dat gelijkmatig over de bodem door de pan te bewegen in alle richtingen. Na ongeveer 30 seconden begint de rand te bibberen. Met een vork zorgen we dat de gehele rand los zit en kiepen de pannenkoek in een beweging van de pan om. Lukt dit niet dan met een grote spatel de pannenkoek uit de pan nemen en hem hiermee omkeren. U maakt ongeveer 20 stuks pannenkoeken met dit recept, afhankelijk van de grootte van de koekenpan en het aantal dat u geproefd heeft.

4)  Na het bakken doen we op iedere pannenkoek de kersenjam, rollen de pannenkoek op en stoppen de uiteinden naar binnen en leggen de pannenkoek op een schaal.

5) tenslotte bestrooien de bovenste laag steeds met wat poedersuiker