<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Inimioare de ficat

 Inimioare de ficat                                      

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/inimioara-de-ficat.large.jpg?0.4801387157061635

Ingrediënten voor Inimioare de ficat (hartjes gemaakt van lever):

  • 500 gram varkenslever, 
  • 2 uien, 
  • 3 eieren, 
  • een sneetje brood, 
  • 150 m droge witte wijn,
  • 1/2 theelepel tijm, 
  • 1/4 theelepel kardemom, 
  • 3 eetlepels olie, 
  • zout en peper naar smaak.

Ook moet u vorm hebben om de hartjes te maken.

Met de hoeveelheid aanbevolen ingrediënten maakt u 12 porties.

Bereidingstijd: koken 25 minuten, bakken 20 minuten.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, doe we in een grote pan 2 eetlepels olie en de gewassen en in blokjes gesnedeen lever. Na 3 minuten verhitten voegen we de kwaliteitswijn toe, doen de deksel op de pan en laten het geheel gedurende 20 minuten koken op matig een vuur. Regelmatig controleren of het nodig is om water toe te voegen.

2) Wanneer de lever gekookt is mixen we die in de blender, samen met alle vloeistof die overgebleven is in de pan. Vervolgens voegen we de eieren en de fijngehakte ui toe en het in water geweekte brood toe. Tenslotte voegen we de specerijen, zout en peper naar smaak toe.

3) We nemen de vorm en vetten die in met olie, doen de lever mix er in en maken die glad met een mes dat we onder de koude kraan hebben gehouden.

4) We bakken de hartjes 20 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven, dan halen we het hartje uit de vorm en houden het in een koele plaats tot het moment van opdienen.