<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Pulpe de curcan la cuptor

 Pulpe de curcan la cuptor                       

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/pulpe-de-curcan-la-cuptor.large.jpg?0.1145493507014757

Ingrediënten voor het recept van  Pulpe de curcan impanate la cuptor (Kalkoenbout uit de oven):

  • 2 kalkoenbouten ca. 1kg,
  • 1 theelepel tijm,
  • 1 knoflook,
  • 1 theelepel paprikapoeder,
  • zout en peper naar smaak.

Voor de marinade;

  • 1/2 theelepel rozemarijn, 
  • 1/2 lepel mosterdzaadjes, 
  • zout en peper, 
  • 2 eetlepels olie, 
  • 3 korrels piment, 
  • 1/2 theelepel tijm, 
  • 3 laurierbladeren, 
  • 250 ml droge witte wijn

Bereidingstijd;

  • voor het marineren 5 uur
  • voor het braden 1,5 tot 2 uur

Bereidingswijze:

1) Voor een perfecte smaak moet iedere soort vlees een tijdje in de marinade worden gelegd om het zachter te maken, maar nog steeds de goede smaak te behouden. De hierboven genoemde ingrediënten doen we samen met he4t vlees in een kom en laten dat 5 uur in de koelkast staan. U kunt zowel het boven als het onderbeen van de kalkoen gebruiken. Een bovenbeen is genoeg voor 2 personen.

2) knoflook schoon en doen die door de knoflookpers. We doen de kalkoenbouten in een braadslede met een eetlepel olie en een glas wijn en laten ze in een oven die voorverwarmd is op 180 graden onder een stuk aluminiumfolie braden. Bovenop snipperen we een paprika om een speciale kleur eraan te geven maar ook voor de speciale smaak.

3) Nu rest ons alleen nog te wachten op de kalkoen in de oven. Het gerecht gaat perfect samen met gepofte aardappelen, gepofte champignons en paprikapoeder voor hun vorm en kleur maar ook voor de speciale smaak.