<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Supă de linte

 Supă de linte                                             

http://3.bp.blogspot.com/_w4YLVimurn8/SvIqqGFGayI/AAAAAAAAGhw/Hzmcsnz_Bk4/s400/supa+de+linte.jpg

Voor het recept van Supă de linte (Linzensoep) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 200 gr linzen, 
  • 2 wortelen, 
  • 1 ui, 
  • 50 gram boter,
  • 1 peterseliewortel, 
  • 2 eetlepels tomatenpuree, 
  • 3 teentjes knoflook, 
  • 2 eieren, 
  • 3 eetlepels kwark of zure room, 
  • een paar bladeren tijm, 
  • 1 theelepel gedroogde mint, 
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingstijd: voor het weken van de linzen 10 uur voor de bereiding – 1 uur.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen zetten we de linzen in de week voor 10 uur. Dit kan men 's-nachts laten gebeuren.

2) In een pan laten we de linzen 40 minuten koken op een laag vuur en bij het verstrijken van die tijd controleren we of ze gaar zijn. De linzen moeten lijken op gekookte bonen.

3) In de tussentijd, maken we de wortelen, de ui, de knoflook, en de peterselie wortel schoon. In een pan laten we de boter smelten en voegen de kleingesneden groente toe en laten het daar voor 2-3 minuten, waarna we de tomatenpuree toevoegen. We wachten nog een minuut tot de kleur verandert.

4) De gesmoorde groenten doen we in de pan en koken ze 15 minuten. We voegen de tijm en gedroogde mint toe. Vervolgens doen we het gas uit en laten het afkoelen.

5) In deze tijd maken we van de kwark of zure room en de eieren maken een homogene samenstelling met een beetje koud water. Dit voegen we toe aan de pan en roeren alles goed dooreen. We doen er zout en peper bij en laten alles 5 minuten staan met gesloten deksel.

6)  Wij serveren de linzensoep met een paar blaadjes droge munt.