<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Mâncare de fasole

 Mâncare de fasole                                    

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/mancarica-de-fasole.large.jpg?0.9513368451131845

Voor diit recept van Mâncare de fasole (bonen schotel) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram gedroogde bonen, 
  • 2 uien, 
  • 1 wortel, 
  • 3 laurierbladeren, 
  • 2 eetlepels bouillon, 
  • een bosje dille 
  • 2 eetlepels olie voor het smoren van de ui, 
  • zout en peper naar smaak.

Met deze hoeveelheden heeft u genoeg voor 4 porties bonenschotel.

Bereidingstijd:

  • weken van de bonen 10 uur
  • koken van de bonen1,5 uur

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, houden we de bonen onder een straal water en laten ze in water weken gedurende 10 uur. Natuurlijk, kunt u ze rechtstreeks koken, maar het duurt dan veel langer voor ze gaar zijn.

2) Vervolgens doen we de geweekte bonen in een ruime pan met de schoongemaakte en in vieren gesneden ui en de schoongemaakte en in tweeën gesneden wortelen en de laurierbladeren . We zetten de pan op een een gemiddeld vuur voor maximaal 1,5 uur, terwijl we regelmatig controleren of er voldoende water in de pan zit. De bonen zijn gaar als ze fijn te drukken zijn.

3) In een koekenpan doen we de olie, hakken de ui fijn en laten die aanbraden. Na een minuut voegen we de bouillon toe, roeren deze tot de bouillon van kleur veranderd, en doen het gas uit. We halen de wortelen, uiten en laurierbladeren eruit. We voegen de bouillon met ui toe aan de bonen, roeren dit goed door elkaar en laten het 5 minuten koken. Dan zout en peper toevoegen

4) In de tussentijd, wassen en hakken we de dille en strooien die over de bonen, roeren dit goed dooreen, doen het gas uit en doen het deksel op de pan. We laten dit zo 5 minuten staan.

5) Gaat goed samen met wat zoetzure augurken!