<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Drob de miel

 Drob de miel                                             

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/drob-de-miel.large.jpg?0.9046602783218707

Voor drob de miel (lams cake) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • ingewanden van een lam (ongeveer 500 g),
  • 2 rauwe eieren,
  • 2 gekookte eieren, 
  • 1 sneetje brood gedoopt in melk,
  • 1 bosje lente-ui, 
  • 1 bosje peterselie, 
  • 1 bosje dille. 
  • 1 eetlepel kwark of zure room, 
  • zout en peper naar smaak, 
  • een vel pastadeeg, 
  • wat olie, 
  • een ingevette cakevorm

Bereidingswijze:

1) Kook de ingewanden in water met zout. Laat ze afkoelen en draai ze dan door de gehaktmolen samen met het in melk gedoopte sneetje brood. Indien gewens kunnen het hart en de nieren ook in plakjes gesneden worden met een mes. Voeg de rauwe eieren, kwark of zure room, zout, peper, gehakte ui, gehakte dille met steel en al toe.

2) Meng alles. Vet de cakevorm in. Plaats het pastadeeg in de vorm en laat dat wat over de randen uitsteken. Doe de helft van het gerecht in de vorm. Verdeel de gekookte eieren gelijkmatig over het gerecht en doe daarna de rest van het gerecht er bovenop. Het gerecht met een lepel glad strijken en het pastadeeg naar binnen vouwen. Bak het gerecht in ongeveer 30 minuten.