Romania-nl

 Friptură de miel la cuptor                      
       cu usturoi și rozmarin

Ingrediënten voor Friptură de miel (lamsbout) la cuptor cu usturoi și rozmarin:

  • 1 lamsbout, 
  • 3 takjes rozemarijn, 
  • 2-3 teentjes knoflook, 
  • 1 glas witte wijn, 
  • olie, 
  • zout en peper, 

plus optioneel nog enige andere groenten om erbij te voegen:

  • ui, 
  • knoflook, 
  • wortel, 
  • selderij,
  • aardappelen.

1) Ten eerste maakt u 1 teentje knoflook, de helft van de schoongemaakte en met een mes gehakte rozemarijn fijn (in een vijzel, bijvoorbeeld) en voegt u 1 eetlepel olie, zout en peper toe. Nu bestrijkt u het vlees goed met de verkregen saus en bestrooit het met de rest van de rozemarijn en klein gesneden knoflook.

2) Was de groenten die u in de braadslede wilt toevoegen, reinig de knoflook en uien, snij ze in stukken van gewenste grootte en plaats ze, samen met het vlees in ingevette braadslede. Plaats het geheel in een op 180 ° C voorverwarmde oven en braad het vlees tot het er heel mooi gebruind uitziet (iets meer dan 1 uur, als we van een bout van ongeveer 1,5 kg; is er sprake van een grotere zet dan het vuur iets lager en verleng de tijd van het braden en voeg de aardappelen wat later toe). Na een kwartier giet u de wijn erbij, en daarna overgiet u het vlees van tijd tot tijd met de in de braadslede gevormde jus.