<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Pască cu brânză

 Pască cu brânză                                        

http://4.bp.blogspot.com/-bgiMzSOgwig/TbpjpKYuAgI/AAAAAAAAAy8/8YNNK0-6ri4/s400/pasca_paste.jpg

Ingrediënten nodig voor het maken van Pască cu brânză (Luxe brood met fetakaas):

Voor het deeg:

  • 550 gram bloem, 
  • 250 ml warme melk, 
  • 180 gram suiker, 
  • 80 gram gesmolten boter, 
  • een mespuntje zout, 
  • geraspte citroenschil, 
  • een zakje droge gist 5 gram, 
  • 2 eierdooiers.

Voor de vulling:

  • 500 gram fetakaas, 
  • 150 gr suiker, 
  • 1 zakje vanillesuiker, 
  • 1 flesje rum essence, 
  • 6 eierdooiers, 
  • 100 gram rozijnen,  
  • 20 gram griesmeel, 
  • 2 eetlepels kwark of zure room

Voor het afwerken:

  • 20 ml melk, 
  • 1 eierdooier, 
  • honing

Bereidingswijze:

1) Het deeg kan ook gemaakt worden met de broodbakmachine, maar daar we er vanuit gaan dat niet iedereen die bezit beschrijven we hier de handmatige methode. Doe alle ingrediënten in een kom en kneed die gedurende 20-30 minuten. Bedek de kom met een handdoek en laat het deeg gedurende 30 tot 45 minuten rijzen.

2) In de tussentijd doen we de rozijnen in een kleine kom met een beetje water en 1/4 van het flesje rum essence. We laten ze daarin 30 minuten staan om zacht te worden, waarna we ze zeven

3) We bereiden een springvorm voor door deze in te vetten met een beetje boter en bestrooien hem met bloem. Verdeel het deeg in tweeën en maak van een deel een ronde vorm en plaats dat op de bodem van de vorm. Het andere deel gebruiken we om er het model van te maken. We delen het in tweeën en vlechten dit en twee fasen waarna we het in tweeën snijden, of in drieën als u dat wenst. Deze stukken leggen we in een ronde vorm langs de wanden van de springvorm. Nu laten we 15 minuten staan om te rijzen.

4) We doen de vulling in het midden, Bestrijken de pască cu brânză in met de feta kaas en de compositie van melk en eigeel. Zetten de oven op 180 graden en bakken de pască cu brânză in circa 50 minuten. Is die tijd voorbij dan controleren we of hij gaar is met een tandenstoker