<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Orez Basmati cu morcov şi usturoi

 Orez Basmati cu morcov şi usturoi         

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/orez-basmati-cu-legume.large.jpg?0.22192766326557056

Ingrediënten voor het bereiden van Orez Basmati cu Morcovi şi usturoi (Basmati rijs met wortelen en knoflook):

  • 150 gr basmatirijst, 
  • 2 wortelen, 
  • 5 teentjes knoflook,
  •  1 theelepel curry, 
  • 1/2 theelepel gember, 
  • zout en peper naar smaak.

Uit bovengenoemde hoeveelheden maakt u 2 porties Basmati rijs met wortelen en knoflook.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze:

1) Volgens de instructies, gebruiken we 2 zakken in een pan met kokend water en een snufje zout, laat ze aan de kook gedurende 11 minuten.

2) In de tussentijd, maken we de wortelen schoon en verwarmen die in een beetje olie in een pan. Vervolgens reinigen we de knoflook hakken die fijn en roeren die er een beetje door. Zetten het vuur op z'n laagste stand en laten het daar met de deksel erop voor ten minste 7 minuten. Voordat we het vuur uitzetten controleren we de wortelen met een mes en als ze zacht zijn, voegen we de specerijen toe, mengen alles goed dooreen en d\sluiten het gas.

3) Doen de rijst in een zeef en laten die uitlekken voor ongeveer 2 minuten en dan doen we die in de pan en roeren die goed met de wortelen en de knoflook en proeven of er genoeg zout in zit.