<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Paste cu fructe de mare

 Paste cu fructe de mare                           

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/paste-cu-fructe-de-mare1.large.jpg?0.5462215679119188

Voor Paste cu fructe de mare (pasta met zeevruchten) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram bevroren zeevruchten,
  • 4 eetlepels kwark of zure room,
  • 4 teentjes knoflook,
  • 2 uien,
  • 1/2 groene paprika,
  • 6 eetlepels olie,
  • 300 gram pasta,
  • 1/4 theelepel oregano,
  • 1/4-theelepel basilicum,
  • 1/4 theelepel dragon,
  • zout en peper naar smaak.

Uit bovengenoemde hoeveelheden maakt u 2 porties pasta met zeevruchten.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, halen we de zeevruchten uit de vriezer en laten ze ontdooien. Na de uien fijn gehakt te hebben smoren we die in 4 eetlepels olie. In dezelfde tijd doen we de zeevruchten in kom met koud water en wassen ze goed. We hakken de knoflook klein en doen die bij de uien. Laten dat een poosje staan en zodra het aroma ervan opstijgt dioen we de zeevruchten erbij. Dit geheel laten we 4 tot 5 minuten op een geschikt vuur.

2) We nemen een pan van ongeveer 5 liter, doen daar water, een eetlepel zout en de resterende olie in en brengen dit aan de kook. Op het moment wanneer het water begint te koken doen we de pasta erin. Om die te koken hebben we 7 - 8 minuten nodig.

3) Aan de zeevruchten voegen we alle kruiden, een weinig zout en peper en een  beker water toe, doen de deksel op de pan laten dit een beetje koken (ongeveer 5 minuten).

4) We halen de pasta uit de pan doen die in een zeef en spoelen de pasta af met een straal koud water waarna we de pasta op de borden doen

5) We halen de deksel van de pan met zeevruchten, doen het gas uit en doen er de kwark of zure room bij. We roeren dit goed tot er een homogene massa ontstaat, en proeven om te controleren of er nog wat zout bij moet.

6) We doen de zeevruchten op de pasta en het diner is klaar.