<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Peşte Pangasius la cuptor

 Peşte Pangasius la cuptor                        

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/pangasius.large.jpg?0.2085788426017539

Voor 3 porties Peşte pangasius la cuptor (pangasius vis uit de oven) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 3 halve vissen, 
  • rozemarijn, 
  • gemalen peper, 
  • zout, 
  • extravergine olijfolie, 
  • 4-5 grote aardappelen.

Bereidingswijze:

1) Ten eerste wassen we de drie stukken vis, doen er peper en zout op en wrijven ze aan beide zijden in met rozemarijn begieten ze weerszijden met olie (niet overdrijven) en laat de vis ongeveer 30 minuten marineren.

2) We schillen de aardappelen en snijden die in zo dun mogelijke partjes, hetgeen makkelijker gaat met een speciale schaaf, anders moet u het heel voorzichtig met de hand zo dun mogelijk doen. We leggen de schijfjes aardappel dakpansgewijs op elkaar en doen daar de vis op.

3) Dit bedekken we opnieuw met plakjes aardappel en gieten de compositie waarin de vis gemarineerd is er over.

4) We doen de braadslede in een oven van 220 graden (oven met ventilator) en laten het gerecht ongeveer 20-25 minuten bakken. Wij serveren de vis warm... lekker en gezond...