<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Piept de pui cu legume la wok

 Piept de pui cu legume la wok                 

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/piept-de-pui.large.jpg?0.4372758848781791

Ingrediënten nodig voor het bereiden van Piept de pui cu legume la wok (kippenborst met groenten uit de wok):

  • 1 stuk kipfilet, 
  • 1 rode paprika, 
  • 1 gele paprika, 
  • 1 groene paprika, 
  • 1/2 theelepel tijm, 
  • 1/4 theelepel marjolein, 
  • 1 eetlepel olie, 
  • 1 eetlepel cognac, 
  • zout en peper naar smaak.

Bereidingstijd: 15 minuten.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen spelen we het vlees af en snijden dat in blokjes. We doen olie in de wok en verhitten die. Zodra de olie heet is doen we het vlees erin.

2) We vouwen een muts van bakpapier en zetten die als deksel over de wok. Hierdoor  blijven de sappen van het vlees bewaard en blijft het mals.

3) In dezelfde tijd snijden we de paprika's in reepjes en als er 10 minuten voorbij zijn doen we ze bij het vlees in de wok. Roeren dit rustig en voegen de overige kruiden en specerijen toe. We zetten de muts weer op de wok en laten het geheel nog 5 minuten door sudderen.

4) U kunt het gerecht serveren met rijst, Parmezaanse kaas en peterselie.