<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Pilaf cu raţă

 Pilaf cu raţă                                              

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/pilaf-cu-raa-ae-ie-ie.large.jpg?0.759679057269709

Benodigde ingrediënten voor het bereiden van Pilaf cu raţă (Pilaf met eend)

  • 1 eendenborst,  
  • 1 ui, 
  • 1 pastarnac, 
  • 150 gram rijst, 
  • 1 bosje peterselie, 
  • 1 lepel zout.

Bereidingstijd: 30 minuten.

Bereidingswijze:

1) We snijden de eendenborst in tweeën en koken die. Nadat u het schuim heeft weggehaald doet u de deksel erop en laat u het gerecht 2 uur op een laag vuur koken.

2) Na 2 uur, voegt u zout en geraspte groenten toe

3) Na 10 minuten de rijst toevoegen

4) De verhouding tussen rijst en soep is 4 delen rijst tegen 1/2 deel soep en indien nodig nog wat water toevoegen. We zetten het gerecht nu in de oven op een laag vuur voor 30 minuten.

5) Serveer het warm, dat kunt u desgewenst wat peterselie toevoegen.