<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Plăcintă cu dovleac

 Plăcintă cu dovleac                                   

http://www.verticalonline.ro/wp-content/uploads/2010/01/placinta-cu-dovleac.gif

Voor het bereiden van Plăcintă cu dovleac (Pompoen taart) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg pompoen, 
  • 6 eetlepels suiker of 8 zoetjes, 
  • 6 eetlepels kwark of zure room, 
  • 1 glas melk, 
  • 4 eidooiers, 
  • 1 eetlepel boter, 
  • 2 eetlepels paneermeel of broodkruimels, 
  • 1 theelepel kaneel, 
  • 1/2 theelepel vanille-essence, 
  • 400 gram taartdeeg

Met deze hoeveelheden maakt u 10 porties pompoen taart.

Bereidingswijze:

1) We ontdoen de pompoen van de schil en de zaden.

2) Snij de pompoen in stukken en rasp die. We doen de pompoen samen met de melk, kaneel en vanille essence en suiker in een pan en laten het koken tot de pompoen zacht is. periodiek even doorroeren en als de melk omhoog komt doen we er wat water bij.

3) We laten het taartdeg ontdooien.

4) Zodra de vulling gekookt is, laten we die iets afkoelen en voegen de eierdooiers, kwark of zure room en het paneermeel toe.

5) We nemen een bakvorm en snijden het taartdeeg in geschikte stukken maar we houden 2 - 3 centimeter om tegen de wand te doen

6) We doen de vulling erin en van het overgebleven taartdeeg snijden we repen die we op gelijke afstanden erover leggen. Tenslotte bestrijken we de taart met eigeel en doen hem voor 50 minuten in een oven van 180 graden.