<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Poale în brau

 Poale în brau                                            

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/poale-in-brauie-ie.large.jpg?0.24321759743278565

Ingrediënten die nodig zijn voor Poale în brau:

Voor het deeg:

  • 500 gram bloem, 
  • 2 eieren, 
  • 25 gram gist, 
  • 50 gram suiker, 
  • 100 gram kwark of zure room 
  • 150 ml lauwwarm water, 
  • 50 gram boter, 
  • citroen- en sinaasappelschil

Voor de vulling:

  • 250 gram fetakaas, 
  • 2 eierdooiers, 
  • 100 gram suiker, 
  • 1 zakje vanille suiker, 
  • sinaasappel- en citroenschil, 
  • rozijnen, 
  • rum essence

1) Bereidingswijze van het deeg: We doen in een kom het meel, maken een gat in het midden, daarin doe we de gist nat gemaakt met een beetje water. Laten een beetje meel over om toe te voegen als de gist begint te rijzen. We voegen de goed met suiker en zout geklopte eieren, gesmolten boter, kwark of zure room en lauwwarm water toe. We kneden het deeg net zo lang tot het niet meer aan de handen kleeft. Nu zetten we het deeg afgedekt met een doek op een warme plaats.

2) Bereidingswijze van de vulling: Meng de fetakaas met suiker, voeg goed geklop eigeel, goed gereinigde rozijnen, sinaasappelschil en rum essence toe en maak er een homogene massa van.

3) Het deeg rollen we uit tot een blad van 1 cm dik en snijden het in vierkanten

4) In het midden ervan verdelen we de vulling.

5) We vouwen de hoeken naar binnen om zo de vorm van een taartje te krijgen.

6) De taartjes doen we op een bakplaat afgedekt met bakpapier bestrijken ze met  eierdooier, laten ze ongeveer 15 minuten zo staan en bakken ze net zo lang in de oven tot ze lichtbruin zijn.

7) Wanneer ze klaar zijn bestrijken we ze met een beetje olie en strooien daar poedersuiker overheen.