<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Salată cu ouă umplute

 Salată cu ouă umplute                              

http://www.bucataras.ro/uploads/modules/news/1499/508x318_salata-de-oua-umplute-5977.jpg

Benodigde ingrediënten voor Salată cu ouă umplute "Troiene" (salade met gevulde Trojaanse eieren):

  • 5 eieren (3 voor salade, 2 voor de mayonaise), 
  • 200 gram ham, 
  • 2 aardappelen, 
  • 100 gram kaas, 
  • 50 gram gesmolten kaas met tuinkruiden (uit een tube), 
  • zout en peper naar smaak, 
  • 1 eetlepel kwark of zure room; 

voor het marineren van de ui:

  • 2 uien, 
  • 100 ml water,
  • 2 eetlepels azijn, 
  • peperkorrels.  

Met de bovenstaande ingrediënten maakt u 4 porties salade met gevulde Trojaanse eieren.

Bereidingstijd:30 - 40 minuten

Bereidingswijze: 

1) We koken de hele aardappelen en 4 eieren (1 voor de mayonaise en de rest voor de salade) gedurende tien minuten. In dezelfde tijd marineren we de uien: maken ze schoon, snijden ze in stukjes en doen ze samen met de bovengenoemde ingrediënten in een kom en laten ze daarin staan voor tenminste 15 minuten.

2) Intussen bereiden we een bord voor dit kan rond zijn, maken de ham fijn, halen de ui uit de marinade, maken ze goed droog en zetten ze boven op het vlees

3) We doen het gas uit, houden de aardappelen en eieren onder straal koud water en maken ze schoon. We raspen de aardappelen en leggen ze er bovenop. Vervolgens strooien we er een beetje zout over.

4) We snijden drie van de eieren in tweeën en in een andere schaal doen we 2 stuks eigeel. Hier voegen we de gesmolten kaas toe en maken er een homogene massa van. We vullen de andere eieren mee en doen die boven op de aardappelen.

5) Van het resterende gekookte eigeel en de hele eieren maken we mayonaise klaar volgens het recept zelfgemaakte mayonaise.

6) Ten slotte voegen we een eetlepel kwark of zure room toe. We doen bovenop de mayonaise en met een mes dat onder koud water is gehouden maken we de bovenkant glad. Daarboven op doen we door een fijne rasp geraspte kaas en versieren het met wat paprika