<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Salată de boeuf

 Salată de boeuf                                          

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/salata-de-boeuf.large.jpg?0.5291887879543882

Ingrediënten voor het maken van Salată de boeuf (rundvlees salade):

  • 500 gram rundvlees van de lende of kipfilet, 
  • 400 gram aardappelen, 
  • 3 wortelen,
  • 2 bosjes peterselie, 
  • 200 gram doperwten, 
  • 1 kleine selderijknol, 
  • paprika,
  • zure augurken, 
  • mayonaise, 
  • olijven, 
  • eigeel van een gekookt ei, 
  • mosterd.

Bereidingstijd: 15 minuten

Bereidingswijze:

1) Het vlees wassen, in een pan koud water aan de kook brengen op een geschikt vuur. Regelmatig afschuimen, een mespuntje zout toevoegen, en dan verder laten koken op een laag vuur, zonder er meer aan te komen. Tijdens het koken het deksel erop laten met een klein kiertje, om de stoom te laten ontsnappen. Het gekookte vlees klein snijden.

2) We wassen en reinigen de groenten en aardappelen en koken die (behalve doperwten uit blik of pot).

Na het koken van de  aardappelen, wortelen, peterselie en selderij snijden we deze klein.

We doen  alles in een kom, voegen de klein gesneden augurken toe, met de gesneden paprika en de erwten (indien uit blik of pot). We doen er zout bij en aan een kant mayonaise en een lepel mosterd, waarna we het goed dooreen mengen. Het mengsel doen we op een schaal en formeren het in de gewenste vorm.

De resterende mayonaise strijken we met een groot mes uniform over de gehele oppervlakte. Dan versieren we het geheel met olijven, verse peterselie bladeren, fijn gesneden eigeel en reepjes paprika.

We zetten het geheel in de koelkast tot het moment van serveren is aangebroken