<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Salată festivă de post

 Salată festivă de post                                 

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/salata-festiva-de-post.large.jpg?0.344595349461754

De ingrediënten voor deze Salată festivă de post (feestelijke salade voor de vastentijd) zijn:

  • 5 aardappelen, 
  • 2 wortelen, 
  • 100 gram selderijknol, 
  • 100/150 gram paprika in tomatensap, 
  • 3 eetlepels erwten uit de pot, 
  • 2 zure augurken, 
  • zout en peper naar smaak
  • yoghurtmayonaise.

Met deze hoeveelheid ingrediënten maakt u 4 porties deze salata de post festiva.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, koken we de wortelen, selderij en aardappelen gedurende ongeveer 30 minuten.

2) Wanneer de groenten gaar zijn (controleer met een mes of dat er gemakkelijk doorheen gaat en als dat zo is betekent dat de groenten gaar zijn) ontdoen we ze van de schil. We hakken ze fijn en doen ze in een schaal die groot genoeg is. Dan voegen we de klein gehakte paprika en augurken (komkommer) toe.

3) We mengen alles goed dooreen en doen het op een schaal en maken er een mooie vorm aan, bestrijken het mengsel met de mayonaise en versieren het geheel met reepjes paprika en olijven.