<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Sarmale de post cu ciuperci

 Sarmale de post cu ciuperci                    

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/sarmale-de-post-cu-ciuperci.large.jpg?0.39142585539079294

Voor dit recept van Sarmale de post cu ciuperci (gevulde kool rollen met paddenstoelen voor de vastentijd) gebruikt u de volgende ingrediënten:

  • 500 gram champignons (bij voorkeur vers, indien die niet te krijgen zijn uit de pot),
  • 4 eetlepels rijst,
  • 1 aardappel,
  • 3 uien,
  • 2 zure kolen,
  • 1 lepel pasta van scherpe paprika, 
  • dille of peterselie, 
  • 1/2 theelepel tijm,
  • 1/2 theelepel basilicum,
  • 3 laurierbladeren, 
  • 3 eetlepels olie, 
  • 1 theelepel zout.

Benodigde tijd:

  • Voorbereiding: 20 minuten
  • Koken 2 uur

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, maken we de ui schoon, hakken die fijn en zetten die op het vuur met een eetlepel olie. Het is goed om de kool een poosje in water te zetten om het meeste zuur eruit te halen. In die tijd snijden we de champignons. Indien ze vers zijn maken we ze schoon en spoelen ze af onder een straal water, uit de pot halen we het vocht eruit (attentie niet weggooien, want dat gebruiken we bij het koken). We doen er de champignons bovenop de ui. We mengen alles en zetten het voor 10 minuten op een normaal vuur met de deksel er op. Zodra de kleur van het geheel wijzigt, zetten we het gas uit. 

2) We schillen en raspen de aardappelen. Vervolgens spoelen we de rijst met wat water en doen die op de samenstelling van champignons samen met de geraspte aardappel. We wassen de dille of peterselie en doen die bij het gerecht. Ten slotte, voegen we het zout, tijm en basilicum toe, en uiteraard, roeren we alles goed door elkaar.

3) Nu houden we ons bezig met de kool en het samenstellen van de sarmali. We drogen de koolbladen en snijden de nerven eruit, dan leggen we ze op een apart bord. Dan nemen we een blad in de palm van doen er een eetlepel van het gehakt in en rollen dan het blad strak op en vouwen het dicht aan de kopse kanten.

4) In een grote pan, leggen we 3-4 koolbladeren, om ervoor te zorgen, dat de eerste laag niet aanbrandt, leggen we de eerste laag sarmali in een circelvorm. De apart gelegde nerven leggen we nu op de eerste laag. Deze procedure herhalen we tot de laatste sarmali, en tot alle ingrediënten op zijn.

5) Tot slot, bedekken we het geheel met wat koolbladeren, doen de 2 overgebleven lepels olie er over, de laurierbladen, tussen de sarmali, doen het sap van de champignons dat was overgebleven erover, steken het gas aan en zetten dat laag en laten het geheel 2 uur op het vuur. ideaal is echter het gerecht in 30 minuten in de oven, dan hebben ze een perfecte smaak.

6) Geserveerd met polenta, verwent u uw smaakpapillen maximaal.