<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Supă cremă de ciuperci

 Supă cremă de ciuperci                            

supa-crema-de-ciuperci.large.jpg

Ingrediënten die nodig zijn voor het recept Supă cremă de ciuperci (crème soep van paddenstoelen):

  • 500 gram kippenvlees, 
  • 400 gram paddenstoelen, 
  • 2 uien, 2 wortelen, 
  • 3-4 teentjes knoflook,
  • 2 eetlepels bloem, 
  • 200 ml kwark of zure room, 
  • 1 theelepel tijm, 
  • een beetje peterselie, 
  • zout en peper naar smaak 

voor croutons:

200 gram brood,

50 gram boter.

Met de hier genoemde hoeveelheden maakt u 10 porties crème soep van paddenstoelen

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, kook het vlees in ongeveer 3 liter water met de schoongemaakte en in vieren gesneden wortelen, en de schoongemaakte en in vieren gesneden uien. Laat dit ongeveer 2 uur koken, op het kleinste vuur.

2) Ondertussen, laten we de boter in een pan smelten. We hakken de paddenstoelen fijne en doen die in de pan. We doen het deksel op de pan en laten het gerecht  gedurende 15 minuten bakken. We voegen de fijngehakte knoflook toe.  Voeg eventueel een paar eetlepels kippenbouillon toe. Voeg de tijm toe.

3) Nadat het vlees gekookt is, verwijderen we het bot en mixen het goed samen met de wortelen en uien met een handmixer.

4) Boven op de champignons doen we 2 eetlepels bloem en mengen dit goed dooreen. We wachten tot de bloem zich goed gehecht heeft aan de champignons voor ongeveer een halve minuut. Vervolgens zetten we het gas uit.

5) We zeven de soep en doen die in een schone pan. Doen er de groenten en het vlees bij.

6) In de pan met champignons voegen we kwark of zure room toe, roeren dit goed tot het een homogene massa wordt, dan gieten we dit in de soep en mengen het geheel langzaam.

7) Voor de smaak strooien we wat peterselie er over en doen de deksel op de pan. We gooien een weinig beplantingen geven smaak soep en we behandelen. 

8) In de tussentijd, snijden we het brood in kleine blokjes, doen ze in een pan met een eetlepel boter, en zetten het geheel gedurende 10 minuten in de oven op 200 graden. Bij het serveren kan men die direct in de soep doen of naar wens in een afzonderlijke kom op tafel zetten