<span style="color: #9acbf7;">Romania</span> nl
Romania-nl.jouwweb.nl
Home » Roemeense keuken » Supă cremă de pui

 Supă cremă de pui                                     

upload/2/e/a/sarichioireisverslag/supae-cremae-de-puiie-ie.large.jpg?0.4267789863639637

Voor dit recept voor Supă cremă de pui (Kippen crème soep) heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 1 kg kip,
  • 2 uien,
  • 2 wortelen,
  • 150 gram knolselderij,
  • 3-4 aardappelen,
  • een mespunt gemalen witte peper, 
  • een bosje peterselie, 
  • 5 eetlepels kwark of zure room, 
  • 100 ml melk, 
  • zout en peper naar smaak.

Met het bovengenoemde aantal ingrediënten maakt u 6 porties van Supă cremă de pui.

Bereidingstijd: 1,5 uur.

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, doen we de kip in een goed gewassen pan samen met de groenten: ui, wortel, selderijknol, en koken dit op een normaal vuur voor een uur. Regelmatig halen we het schuim eraf om een heldere soep te krijgen. 10 minuten vóór het verstrijken van de kooktijd voegen we de aardappelen. zout en peper naar smaak toe.

2) Na het verstrijken van de kooktijd halen we de kip en de groenten eruit en doen die in verschillende kommen. Dan zeven we de resterende soep door een schone zeef. We halen het vlees van het bot en doen dat dan bij de groente, dan mixen we dat. Regelmatig voegen we wat van de gezeefde soep toe.

3) Doen alles in de pan, voegen de rest van de soep, de kwark of zure room, melk, peper en zout, alsmede de witte peper toe, dit geeft een heerlijke smaak aan de soep. Tenslotte doen we de gehakte peterselie erbij, doen het gas uit en laten het gerecht  5- 10 minuten met de deksel erop staan.

4) In de tussentijd kunnen we snel een paar croutons bereiden voor een perfect soepje. In een ovenlade doen we het in blokjes gesneden brood met wat boter. Dit doen we in de oven voor 5-10 minuten, tot de croutons hard geworden zijn, waarna we ze opdienen met de kippen crème soep