Romania-nl

Cernovics                                            

Kasteel Csernovics (of Cernovici) is een historisch en architectonisch monument, gelegen in Macea, district Arad.

De geschiedenis van het kasteel is verweven met die van de adellijke familie Csernovics van Servische afkomst die in het jaar 1720 de adelijke titel ontvingen van het van Oostenrijkse rijk. In 1724 werden aan Mihai en zijn zoon Ioan diverse gebieden toegewezen, waaronder Macea. In hetzelfde jaar, begon het werk aan zijn residentie in de gemeente. Het werk is waarschijnlijk beëindigd in het jaar 1745, het jaar van zijn dood.

Tijdens deze periode was slechts één vleugel van het kasteel gereed, de oostelijke. De vrouw van Mihai, Ana wordt de volgende eigenares en zij heeft de gebieden Curtici en Kasim gekocht. De kleinzoon van Mihai, Lazar Csernovics is degene die in 1793 de titel van Graf (Grof) ontving.

Uit architectonisch oogpunt presenteert het kasteel een mix van stijlen. Er zijn elementen van de late Barok (op de begane grond en de hoofdingang) die behoren tot de periode gedurende welke het kasteel tot de Csernovics familie behoorde. In het oude gedeelte neemt men elementen van Byzantijnse inspiratie waar, hoewel kan worden opgemerkt het ontbreken van gotische vormen. Het nieuwe deel, gebouwd door de familie Karolyi is veel eenvoudiger, moderner.

Maak jouw eigen website met JouwWeb