Romania-nl

Kornis                                                

Kasteel Kornis is gelegen op het grondgebied van het dorp Mănăstirea, district Cluj, en is opgenomen op de lijst van historische monumenten van district Cluj, opgesteld door het ministerie van cultuur en religieuze zaken van Roemenië in 2004.

Het hoofdgebouw van het kasteel werd gebouwd door Kristóf Keresztúri tussen de jaren 1573-1593, in renaissancestijl. Na verloop van tijd werd het kasteel steeds aangevuld met bijgebouwen op een  vierkant terrein. Nadat het eigendom werd van de de familie Kornis, rond het jaar 1673, bouwt Gáspár Kornis (1641-1683) de tweede verdieping van het hoofdgebouw, aan de zuidkant.

Zijn zoon, Zachary Kornis renoveert het kasteel in 1680. Hij herstelt het kasteel ook, nadat het was beschadigd tijdens de opstand voor onafhankelijkheid aan het begin van de 18e eeuw, en in 1720 voegt hij twee nieuwe bastions toe in het noorden, vernieuwt de toren bij de ingang van het kasteel, en aan de westkant, de toren die nog steeds bestaat. Gedurende deze periode vindt het opknappen van de kamers van het kasteel plaats met fresco's op de plafonds. Het houtwerk rondom wordt gerestaureerd met populaire motieven en decoraties met tufsteen uit Dej.

Maak jouw eigen website met JouwWeb