Romania-nl

 Balvanyos                                     

Balvanyos ligt in het Bodoc gebergte op een hoogte van meer dan 840 m. Hier is de lucht fris en schoon, rustig en een mooi landschap. Het resort heeft zeer goede behandelingsmogelijkheden met betere bronnen van mineraalwater en andere natuurlijke genezings factoren. Het kuuroord ligt dichtbij de stad Sfântu Gheorghe in het district Covasna.

Het meer Sfânta Ana, dat op een afstand van 10 km van het kuuroord Balvanyos ligt, is een meer dat van oorspong vulkanisch is waarin zeldzame plantensoorten voorkomen en dat werd uitgeroepen tot een natuurreservaat.

Băile Balvanyos zoals het nu is werd gevormd door drie kolonies van oude baden. Een daarvan bevindt zich in de Balvanyos pas naast de Pucioasa grot uit Turia.
De vele bronnen waarvan de wateren hun therapeutische kwaliteiten ontlenen aan hun mineralen, maar ook de post-vulkanische emanaties (putten), bieden het resort goede omstandigheden voor rust en behandeling.

Therapeutische indicaties:

  • Hoge bloeddruk;
  • Mitralis en gecompenseerde aorta insufficiëntie;
  • Spataderen;
  • Perifere arteriële atherosclerose;
  • Zenuwzwakte;
  • Reumatische ziekten en degeneratieve aandoeningen;
  • Beroepsziekten;
  • Maag- en darmstoornissen.

Behandeling:

Vulkanisch bronwater, elektrotherapie, inhalers, thermotherapie (paraffine), fysiotherapie, aeroheliotherapy, koolzuurhoudende baden, medische gymnastiek in een fitnessruimte. Voorzieningen voor de behandeling in het hotel, inclusief onderwater massage.

Behandelings middelen:

Chloorhoudend, calciumrijk, natriumrijk, koolzuurhoudende en ijzerhoudend mineraalwater, hypotoon.

Bioklimaat tonic, kalmerend, gebruikelijk om de gezondheid te bevorderen.

Contra-indicaties:

Niet aanbevolen voor degenen met kwaadaardige tumoren, psychiatrische ziekten, ziekten van tuberculose aard, besmettelijke infectieziekten en vrouwen die meer dan drie maanden zwanger zijn.

Klimaat:

Gelegen op een hoogte van 840m-950m, heeft het kuuroord een gematigd, rustgevend  klimaat met een temperatuur van 25-32 graden Celsius in de zomer en in de winter maanden -5 tot -19 graden Celsius. De lucht is fris en schoon, met relatief laaghangende bewolking.
Winden zijn zwak als gevolg van de door bergen geboden bescherming.

Maak jouw eigen website met JouwWeb