Romania-nl

 Slănic Moldova                           

Slănic-Moldova is een stad (oraş) in het Roemeense district Bacău.

Slănic Moldova ligt op de oostelijke helling van de Oostelijke Karpaten in het Nemira-massief op een hoogte van 530 in de vallei van de Slănic-beek. 

De stad bevindt zich in een vallei bedekt met loof- en naaldbossen in het oostelijk deel van het district, doorsneden door de rivier de Slănic (een zijrivier van de Trotuş), in de uitlopers van het Nemira-gebergte (Oost-Karpaten), op een hoogte van 530 m, in een vallei, omringd door beuken- en dennenbossen, 84 km ten zuidwesten van Bacau.

Het kuuroord Slănic Moldova, met een permanent seizoen en een gematigd bergklimaat, zuivere lucht, ontbreken van stof en deeltjes die allergie kunnen veroorzaken en rijk aan harsachtige aërosolen en negatieve ionen. De gemiddelde jaartemperatuur bedraagt 7,4°C .

Kuuroord Slănic Moldova is beroemd om haar bronnen met water dat rijk is aan carbonaat, bicarbonaat, iets zwavelhoudende, gechloreerde, natrium, hypertone, hypotoon en oligomineralen, bronnen welke zijn ontdekt in 1801. In 1852 zijn de eerste kuuroord installaties gekomen. In de loop der tijd werd de kwaliteit van het hier gevonden mineraalwater bevestigd door de behaalde medailles op internationale exposities in Parijs, Wenen, Frankfurt / Main, enzovoort.  Specialisten hebben het water vergeleken met dat van Karlovy Vary, Vichy, Aix-les-Bains etc.

"Parel van Moldavië" gedoopt, voorziet Slănic Moldavië in de behandeling van spijsverteringsstoornissen, biliaire aandoeningen en, nier- en urineweg aandoeningen.

Uitwendige behandeling met mineraalwater uit Slănic Moldavië helpt bij de behandeling van reumatische ziekten en van de cardiovasculaire en ademhalings problemen (allergische astma, chronische Tracheo, chronisch longemfyseem), behandeling van state prepuberale en hyperactieve kinderen. Disease gynaecologische aandoeningen zoals het menopauze ovarium syndroom en andere ziekten.

Voor inwendige behandling wordt het water van de bronnen nr. 1 en nr. 8  en nr. 8bis aanbevolen welke in hetzelfde pavilioen liggen en de bronnen nr. 1bis, nr. 3 en nr. 10 die in een ander pavilioen liggen. Hier bestaan badmogelijkheden in baden met warm mineraalwater en installaties voor ademhalingstherapie, electrotherapie şi hydrotherapie, basins voor physiotherapie, voorzieningen voor de behandeling van bepaalde perifere vasculaire aandoeningen en medische gymnastiek.

Patienten kunnen met de auto naar Târgu Ocna (18 km), waar een ondergronds sanatorium is gevestigd met een mikroklimaat van zout. Een vulstation voor flessen met mineraalwater. Het kuuroord heeft talloze hotels en villa's die tot een sanatorium complex behoren enz.

Maak jouw eigen website met JouwWeb