Romania-nl

 Pucioasa                                 

Pucioasa is een stad in het Roemeense district Dâmboviţa, in de regio Muntenia. De stad ligt op 350 meter hoogte. Een deel van de bevolking leeft van het toerisme.

Pucioasa ligt in het midden van Ialomiţa-vallei, 20 km van Târgovişte, in de Karpaten, waarvan de hoogte net boven de 600 meter uitkomt en gelegen is op 100 meter boven de zeespiegel. De stad ligt in het centrale gedeelte van het district Dâmboviţa.

Het ligt op ongeveer gelijke afstand van Bucureşti en Braşov, 100 km voor beide. Pucioasa strekt zich over een afstand van 8.750 kilometers uit langs de Ialomita Valley tussen Miculeşti en Zărăfoaia en een breedte van 7.375 kilometers tussen Pucioasa-Sat en Maluri, met een totale oppervlakte van 4239 hectare, waarvan 714,4 ha bebouwd gebied.

In de Pucioasa werden zwavelhoudende water bronnen ontdekt, die worden benut sinds de XIXe eeuw.

Door middel van besluit Prin H.G. nr. 510/1999 kreeg de stad de status van kuuroord met nationaal en toeristisch belang, beschikkend over specifieke uitrusting met belang voor de zone en nationaal.

Ten gevolge van een unieke genezende factor, zzoals zwavelhoudend water met de hoogste concentratie in het land, heeft het resort zich ontwikkeld tot een behandelplaats voor reuma, ontstekingen, degeneratie, posttraumatische gevolgen voor handen en voeten, enz..

De baden van het resort Pucioasa worden ook aanbevolen voor de behandeling van anzere ziekten:

  • perifeer neurologische aandoeningen;
  • aandoeningen van het centrale zenuwstelsel;
  • gynaecologische aandoeningen;
  • aandoeningen van de luchtwegen;
  • ENT ziekten.

Maak jouw eigen website met JouwWeb