Romania-nl

 Fișier:Coa Fetesti.pngFeteşti                                   

Feteşti is een stad in het Roemeense district (judeţ) Ialomiţa, in de regio Muntenia. Langs Feteşti loopt de A2 die Bucureşti met Constanţa verbindt.

Het is een belangrijk knooppunt van spoorlijnen en een vervoersknooppunt.

Gelegen op de Bărăganului vlakte wordt Feteşti voor het eerst vermeld in het jaar 1528, eerst was het bekend om graan en veer, maar later als transport verdeelcentrum. 

Fetesti ligt in het zuid-oosten van Roemenië in het district Ialomita, tussen de hoofdstad Bucuresti en Constanta, de grootste haven aan de Zwarte Zee. 

In Europa ligt Feteşti aan de benedenloop van de Donau (in het zuid-oosten van Centraal Europa), de rivier vormt samen met de rivier de Rijn gecompleteerd met de kanalen (Donau-Main-Rijn en Donau-Zwarte Zee) de belangrijkse waterverbinding van Europa (Zwarte Zee - Noordzee).

Feteşti wordt voor het eerst vermeld in een document van de Roemeense prins Radu de la Afumati in 1538. In 1995 verkreeg Feteşti stadsrechten.

Er wordt verteld, dat de herders verblijven op de Baraganului vlakte naar Feteşti kwamen om meisjes te zoeken om te trouwen.

Van "stad met meisjes" is de naam Feteşti overgebleven.

Maak jouw eigen website met JouwWeb