Romania-nl

Baclavă de post                                          

Voor baklava heeft u de volgende ingrediënten nodig:

  • 300 gram bladerdeeg
  • 250 gram walnoten
  • 100 gram amandelen
  • 200 gram margarine
  • 3 eetlepels suiker
  • 2 flesjes rum essence
  • 1 theelepel kaneel

voor de siroop: kopje suiker, 1/2 kopje water, een eetlepel kaneel, een theelepel rum essence

+ een ovenschaal van ongeveer 20 x 30 cm

Bereidingswijze:

1) Om te beginnen, het bladerdeeg ontdooien en in de tussentijd de stroop bereiden. Alle ingrediënten (behalve het bladerdeeg) mengen en deze in een pan op een laag vuur aan de kook brengen en 10 minuten doorkoken.De walnoten en amandelen malen en mengen met de twee flesjes rum essence, een theelepel kaneel en 3 eetlepels suiker.

2) Wanneer het bladerdeeg ontdooid is, laten we de margarine zacht worden.Tel hoeveel bladen er zijn en verdeel ze in drie delen.

3) We pakken het eerste deel bladerdeeg en doen dit in de ovenschotel, en vervolgens 2 eetlepels margarine. Met behulp van een kwast smeren we het blad egaal in. Hetzelfde proces geld voor de bladen van de volgende delen.

4) We strooien de helft van de gemalen walnoot op het eerste deel van de bladen en verdelen die uniform. Dan plaatsen we de volgende laag bladen, en volgen hetzelfde proces als bij de eerste laag. Tenslotte strooien we de resterende gemalen noten en plaatsen de laatste laag deeg bladen. In het geval dat de margarine te weinig is, geen paniek, u kunt de laatste laag altijd nog beschilderen met wat olie

5) Plaats de schaal in de koelkast voor een periode van 40 minuten. Nadat we hem er weer uitgehaald  hebben, snijden we in het bovenste blad mooie vierkantjes en gieten dan de siroop er over, waarbij we ervoor zorgen dat deze over het hele blad deeg verdeeld is.

6) Plaats de ovenschaal in een op 180 graden voorverwarmde oven en bakken het geheel in 30 minuten tot het mooi is gebruind

Maak jouw eigen website met JouwWeb