Ingrediënten voor het recept voor Clatite cu carne si ciuperci (pannenkoeken met vlees en champignons):
Voor de pannenkoeken:
- 300 ml melk,
- 3 eieren,
- 150 gram bloem,
- een mespuntje zout.
Voor de vulling:
- 300 gram rundergehakt,
- 200 gram champignons,
- 1 paprika,
- 1 ui,
- 1 mespuntje basilicum,
- zout en peper naar smaak,
- optioneel: zure room.
De bereidingstijd van het recept voor pannenkoeken met vlees en champignons is 60 min.
Van deze ingrediënten krijgt u 5 porties van pannenkoeken met vlees en paddestoelen.
Bereidingswijze:
1) Om te beginnen, maken we het beslag voor de pannenkoeken en mengen de ingrediënten met een mixer tot een homogeen geheel ontstaat.
2) We snijden de ui fijn en smoren deze gedurende 5 minuten in een pan en doen dan de champignons erbij. We doen de deksel op de pan en laten deze voor 10 minuten op het vuur. U kunt er eventueel een scheutje water bij doen, maar de champignons hebben hun eigen vocht Tot slot doen we het gehakt en de in blokjes gesneden paprika erbij en roeren het geheel goed dooreen, en doen dan de kriden erbij. Dit laten we dan 15 minuten op het vuur met gesloten deksel.
3) We mengen de ingrediënten voor het beslag en zodra we daarmee klaar zijn beginnen we met het bakken van de pannenkoeken. Zodra het bakken van de pannenkoeken gereed is vullen we ze één voor één, met vlees en champignons. In iedere pannenkoek kunt u ongeveer 2-3 eetlepels van de vulling kwijt. Pas op met het rollen omdat ze kunnen breken. Daarom maken we het beslag van de pannenkoeken iets dikker.
4) We doen de pannenkoeken één voor één in een vuurvaste ovenschaal, die is ingevet met wat boter, en strooien daarover geraspte parmezaanse kaas. Dan zetten we de schaal met pannenkoeken in een oven met een temperatuur van 180 graden en bakken die in 20 minuten.
5) U kunt de pannenkoeken serveren met wat eetlepels zure room.